Az üvegmatrica festék diadala

Az üvegmatrica festék az egyik legjobb találmány. Bárkinek ajánlom, ehhez nem kell túl nagy kézügyesség sem, annyira egyszerű használni. Díszíthetünk vele bármit, szó szerint bármit! A csomagban találhatók fóliák, erre kell elkészíteni a művet, száradás után egyszerűen lehúzható és oda teszed fel ahova csak akarod. 

Használata:

1 Gondold ki hová szeretnéd tenni, és ahhoz válassz mintát. Vagy ha tudod mit szeretnél akkor gondold ki hová teszed a kép mérete miatt.

2 A mintát a kontúrfestékkel kell felrajzolni a fóliára úgy hogy alatta van a sablon. Ha úgy érzed csúszkálna egy gépkapoccsal rögzítsd. Hagyni kell száradni kicsit (5-10p) Teljes száradási ideje 2 óra.

3 Ki kell tölteni a  választott színekkel és hagyni kell megszáradni, ez 24 óra.

4 Lehúzható a fóliáról és feltehető bárhová.

Felhasználására néhány ötlet: Gyerekszobába ablakra minták, órák szélének dekorálására, üvegajtós bútorok dekorálására, poharak, vázák díszítésére. Ajándéktárgyak dekorálására is kitűnő. Netről lehet letölteni rengeteg mintát, ablakra tiffany mintát, gyerekeknek pónit, autót.. bármit ami eszünkbe jut.Én pohárjelölésre használtam a gyerekeknek, egy fehér egyszerű órát díszítettem körbe, hogy illeszkedjen a lakásba, tükröt, üveget, ablakot díszítettem.

Egy extra: Ha a gyerkőc elég nagy vagy van türelmed vele csinálni akkor bátran add a kezébe neki is!! Nagyon élvezik a gyerekek is, sőt eredetileg nekik készült ez a festék. 

Amit tudni érdemes: a teljes száradást mindig meg kell várni! Mérsékelten vízálló, ami azt jelenti hogy gyorsan kell elmosni a poharat, mert ha kicsit is áll akkor feldagad. Száradás után olyan lesz mint előtte, de azért ne áztassuk. Mosogatógépben egyáltalán nem mosható. 

Hol kapható? Hobbi boltokban és az Auchanban is. Ára 2-3000 Ft között mozog, de sokáig elég. Általában egy kontúr és 5 szín van benne, plusz a fólia és van olyan csomag amiben ragasztó is van, amivel kifejezetten ezeket a matricákat lehet felragasztani.

 

 Jó festegetést kívánok!