Immunerősítés

 

Télen különösen szükség van az immunerősítésre, főleg gyerekkenek. A házi praktikák mellett van néhány nagyon jó újdonság amit érdemes kipróbálni. Mutatok nektek 3+1 olyan praktikát amit kipróbáltunk és nagyon szuperül működnek.

manomanna_4.jpg1) Gyerekeknek a Manó Manna vitaminpüré kiváló megoldás, mert tele van vitaminnal és semmi szintetikus anyagot nem tartalmaz. Nem hőkezelt termék és nincs benne ízfokozó vagy javító anyag. Egy mokkáskanállal kell belőle enni minden nap és az megfelelő vitamin egész napra. Az ára nagyon borsos, 4690 Ft -190 ml, de ha jól adagolunk egy gyereknek egész télre elég. Én ezt adom a kicsinek, minden nap és nem volt eddig semmi baja amióta kapja.  Jobb, mint bármelyik multivitamin és az íze is finom édes (a benne lévő gyümölcs miatt).

images_2_2.jpg2) Az oregánó növény nagyon jó antibakteriális hatású, erősíti az immunrendszert, segít a kórokozók legyőzésében. Mi olaj formában próbáltuk ki és eddig nagyon jók a tapasztalatok.  Napi egy mokkáskanállal kell enni belőle. Az ára 2000 Ft körül mozog, mi a Bálint cseppek oregánó olaját használjuk. Gyuri bácsi teaként ajánlja : köhögéscsillapításra, toroköblögetésre, hörgőgyulladásra. Hangszalaggyulladás esetén is nagyon jó. Étvágyjavító és gyengén izzasztó hatása is van.

00256.jpg3) Az aszkorbin sav, vagyis a C-vitamin a legjobb minden közül. Anitoxidáns, a felesleget kiüríti a szervezet, minden sejtünkre jótékony hatással van. Viszont nagyon fontos hogy milyen formában esszük. A tabletták ugyanis tartalmaznak sok más adalék anyagot, ami nem feltétlen jó nekünk. Az aszkorbin savat lehet kapni por formájában, az a legjobb. L-aszkorbin savat kell keresni, mert az a természetes formája. Az ára 2000ft/500g, de ez rettentő nagy mennyiség, elég évekre is, mivel csak egy késhegynyit kell belőle bevenni. Ez kb 1000mg-nak felel meg. Az ajánlások eltérnek ahány szakembert kérdez az ember én Szent Györgyi Albertet vettem alapul, ő is ennyit evett belőle, és betegség esetén ezt felemelte 8-9000 mg-ra. Ha neki jó volt nekünk is az! Kis adagokban érdemes bevenni, mert hamar kiürül. Akár egy fél liter teába beletehetjük és eliszogatjuk a nap folyamán.

És még egy: a hagyma héjának forrázata. A hagymáról tudjuk hogy nagyon sokoldalú növény: gyógyhatású szerként, bélféregűzésrevizelethajtásra, étvágygerjesztésre, illetve vércukor csökkentésére is használják. És persze nagyon jó a betegségek megelőzésében mivel baktériumölő hatású és még rengeteg dologra felhasználható: segít az emésztésben, tágítja az eret. A vöröshagyma és fokhagyma héját is lehet teának megfőzni. Szoktunk inni mi is rendszeresen. Egyébként ezt a tippet a szomszédasszony mondta, neki fiai vannak, szám szerint öten és évek óta ezt isszák télen. Hát én is kipróbáltam és működik!

 Nektek milyen praktikátok van?