Esős napok

Mit is kezdjünk magunkkal és a gyerekekkel, amikor esik az eső? Most aktuális, állítólag esős idő jön.

733980_10152231171075931_1084425804_n.jpg

Ez a kérdés mindig fejtörést okoz, főleg aktív csemeténél, főleg, ha többen vannak:D Ha egyedül van a gyerek, akkor nekünk kell lekötni valahogy, ami nem könnyű feladat egész nap.

Játszhatunk akár gyurmával, festhetünk, készíthetünk autópályát szikszalagból, de papírra is készíthetünk autóutat amit könnyen lehet variálni.

Lehet bábszínházat készíteni, egy dobozból, ha nincs otthon báb akkor wc papír gurigából is el lehet készíteni a bábokat, vagy hurkapálcára ragaszthatunk kivágott figurákat.

Játszhatunk angolul  vagy németül is a nagyobb gyerekekkel: nevezzék meg a tárgyakat, mondjanak egyszerűbb mondatot a tárggyal, vagy akár magát a játékot is lehet az adott nyelven játszani. 

Suli után egy kicsit felüdülés a nagyobbaknak a rajzolás, lehet kollázst készíteni régi újságokból kivágott képekből.

Ha elég nagy a nappali akkor székre ülőst is lehet játszani, amikor zenére megyünk a székek körül, majd leülünk ha eláll a zene, és mindig eggyel kevesebb szék van. 

A régi társas játékokat is elő lehet venni, az egész család tud játszani és nagyokat lehet nevetni:D 

WC papírból nagyon sok dolog készíthető például: vonat, vár, bábok, figurák, például bagoly és még ezer dolog. Ötletet lehet meríteni innen.

A kisebbekkel kergetőzhetünk (ez nálunk nagyon beválik, jól elfárad:), ők még viszonylag veszélytelenebbül tudnak labdázni is. Bár én nem szeretem a labdát a szobában, de néha belefér. Velük is lehet gyurmázni, várat építeni fakockából, legózni, de megismertethetjük a konyhával is őket. Lehet olvasni, mesélni, bábozni, takarítósat játszani, amikor anyu takarít. Nagyon sok minden érdekli még őket és mivel kíváncsiak könnyebb őket segítségre bírni az otthoni teendők kapcsán. 

Ha csak magunkat kell lekötni akkor egyszerűbb a dolgunk. Az olvasás például nagyon jó ötlet, amikor felszabadul egy kis időnk. Kártyázni is nagyon jó kettesben, vagy többesben is. De persze kettesben egész más módon is eltölthetjük az időt:)

Még néhány nagyon szuper ötlet modernanyutól és a Szeretlek Magyarország oldalán gyerekeknek és néhány tipp inkább felnőtteknek az everydayme oldalán.

Nem foghat ki rajtunk egy kis eső:D