Tanítsuk a babát! Tanítsuk a kisgyereket!

Ha babát várunk és már előre tervezünk ez a könyv nem hiányozhat a polcról! De nem késő nagyobb gyerekeknél sem beszerezni!

Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem!

anya_tanits_engem_2010_borito.jpg

A könyv arról szól, hogy hogyan tanítsuk a babánkat születéstől kezdve egészen iskolás koráig. Nagyon egyszerű felépítésű, hónapról-hónapra és napról-napra van lebontva a gyermek 3 éves koráig. Utána pedig havi bontásban vannak a feladatok. Lefedi az összes fejlesztési területet. Tanácsot ad minden életszakaszhoz, hogy mire figyeljünk, mit a sajátosságai az életkornak, hogyan kössük le, mit játszunk vele, hogyan játszunk vele úgy hogy az a szülőnek és a gyermeknek is szórakoztató legyen.

Fejleszthető a baba látása, hallása, érzékelése, érzelmi élete, beszéde, értelmi képességei, később az utánzó képesség, az önálló játék és a környezet megismerése. 

6 ok amiért ezt válaszd:

1) Sosem fogysz ki az ötletekből, mert csak bele kell kukkantanod, és már tudod is mit játszatok.

2) A születéstől kezdve tudod fejleszteni. Ez nem azt jelenti hogy zsenit akarunk nevelni (ámbár miért ne?:), hanem, hogy adjunk meg neki minél több lehetőséget. Sosem tudhatjuk, hogy gyermekünk nem e egy következő Mozart, ha nem adunk neki zeneszerszámot. És ezeket nagyon kicsi korban kell elkezdeni, ha kiderül hogy a gyermek tehetséges valamiben. 

3) Az első 6 életév alatt kell megtanítani a gyermeket mindarra amit szeretnénk hogy tudjon, mert eddig tart az a korszak amíg könnyedén tanulnak meg bármit! Utána kezd fejlődni a bölcsesség, ami egy életen át tart. Persze  később is tud tanulni, de minél fiatalabb a gyermek annál könnyebben tanulja meg a nyelvet, a beszédet, akár az írást, olvasást, számolást.

4) Közelebb kerülsz gyermekedhez, segít az anya-gyermek kapcsolat kialakításában és az egész család is játszhat együtt.

5) Első gyermeknél nagyon nagy segítség, mert iránymutatást ad, hogy merre indulj. Gyakori, hogy a második gyermek könnyebben tanul meg valamit, hamarabb csinál meg valamit, mert látja a nagyobbtól és elkezdi utánozni. Ez az elsőszülöttnél nincs meg, neki csak anya és apa van. Ezért nagyon jó, hogy neki is meg lehet adni a lehetőséget, hogy gyorsabban fejlődjön, ha akar.

6) Ezáltal tudatosabb szülő lehetsz. Könnyebben átlátod gyermeked fejlődési pontjait, könnyebben tudod tanítani, magabiztosabb lehetsz gyermeknevelés témában.

A könyv beszerezhető a nagyobb könyvesboltokban vagy a Tudatos Szülők oldalán, ahol egyébként nagyon jó játékok is vannak. 

A szerzőnek több nagyszerű könyve is van, különböző életkoroknak, élethelyzeteknek megfelelően, érdemes megnézni a kínálatot.