Szőlőmag őrlemény

Ez a csodálatos kincse a természetnek nagyon sok mindenre jó.
 A szőlőmagról először Szent Györgyi Albert
írt 1936-ban, hogy mennyire kedvező hatásai vannak az emberi szervezetre. Sokszor került elő már ez a zseniális ember, és lám még egy dolog amit ő már akkor tudott. Őrlemény formában sokkal jobban fejti ki hatását, mint szétrágva, ezért érdemes így fogyasztani. Az akkori gépek nem tudták még őrölni a szőlőmagot, és rejtélyes módon nem is nagyon került köztudatba. Most már kevésbé lehet eltitkolni a dolgokat, vagy az embereket jobban érdekli, vagy elfogadóbbak? Ki tudja, de az biztos, hogy a hatása verhetetlen és mindenképp bekerül a szuper élelmiszer kategóriába.

Egy kis tudomány:  A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok432-1.jpg antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához. A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m² lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben. (Forrás: Viniseera)

Ez mit is jelent? Az hogy valami antioxidáns dióhéjban azt jelenti, hogy segít a testnek fiatalodni. Megköti a szabad gyököket, amik a sejtek öregedéséért felelősek. Tehát egy természetes formája a szőlőmag őrlemény a fiatalodásnak! 

Ezen kívül számos problémára jótékony hatással van és segíthet a betegségek gyógyításában:

-rákos megbetegedéseknél segít elpusztítani a rákos sejteket (ugye megint azért mert antioxidáns)

-gyulladáscsökkentő hatású (visszér például)

-fokozza a stressztűrő képességet (leköti a szabadgyököket)

-serkenti az agyműködést

-érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére ajánlott (rugalmassá teszi az ereket)

-keringési problémáknál

-koleszterint szintet segít beállítani

images_4.jpg

Nos láthatjuk mennyire sokoldalú a szőlőmag őrleménye, ajánlják rendszeres fogyasztásra is, 6 éves kortól adható gyerekeknek. Betegség idején különösen jó szolgálatot tehet.

Több félét is beszerezhetünk: a Jómagyar oldalán hazai szőlőből készült vörös szőlőmag őrleményt kaphatunk, de a Viniseera terméke is kiváló minőségű. Van az Elements Naturel márka is,a mi szintén kiváló minőséget ígér. De ez csak három márka, rengeteg helyen megtalálható, érdemes válogatni pénztárcánknak megfelelően. Ha valaki kipróbálta nyugodtan írja meg a tapasztalatait!

További forrás: a Családi Pénzmagazin cikke

Előretekintő: A következő bejegyzésben a természetes antioxidánsokról lesz szó!