Diéta és fogyás?

Mindenhol a diétáról és fogyókúráról olvasni manapság. Rengeteg cikket, bejegyzést és jó tanácsot olvastam. Hallottam tablettákról, porokról, turmixokról, ilyet ne egyél-ről vagy épp ilyet egyél-ről. 25_2923_84770_c38967cfd1a29a284372c768718c6883_2cedb8_301.jpg

Na elmondom én is a saját diéta gondolataim:

1 A fogyás (is) fejben dől el.

2 Fogadd el magad olyannak amilyen vagy és kész.

3 Szeresd azt a testet amid van.

4 Ha elfogadtad, szereted és tiszteled a tested, akkor le fogsz tudni fogyni.

De tényleg. Persze ez nehéz. Lehet választani sok utat, ez rajtad múlik, de sajnos sokszor a fele sem igaz, vagy a fele sem jön be azoknak a dolgoknak amiket ígérnek. És van hogy az eredmény nem is eredmény mert visszahízod, amit leadtál. Aztán meg van amit egy életen át szedhetsz, ihatsz stb.. és csak akkor lesz jó neked.

De miért? Mert nem teljesítetted legtöbbször a második pontot. Miért nem? Hogyan is állsz hozzá a dologhoz? Hát le akarok fogyni mert: nem szeretem a hurkáim, túl vastag a combom, a kezem, hájas vagyok, kövér vagyok, hogy nézek ki te jó ég? mit gondol a párom/anyám/barátnőm, aki vékony....és ehhez hasonló gondolatok. Ismerős ugye? Ezeket persze nem mondod ki. Dehogy, csak magadban, csak te halljad, magad őrlöd szépen, amig találsz valamit ami lefogyaszt. De a lelkeddel ki foglalkozik??

taralynn.pngA duci modelleket ismeritek?? Eszük ágában sincs lefogyni. Mert ők Szeretik magukat. A szépségideál különben a világtörténelem 80%-ban a hol dundi, hol kövérkés hogy tényleg kövér női alak (Willendorfi Vénusz). Mert akkor ez volt a jólét és termékenység jele. Tudom hogy nem abban a korban vagyunk. A mai kor ideálja a nem a normális nő lássuk be, hanem valamilyen idealizált cicababa az, amit egy normál nő sosem ér el. Miért? Mert Természetanyánk olyannak teremtett minket, hogy gömbölyűek legyünk. Ki gömbölyűbb, ki meg kevésbé. Na és???

Tehát összességében szeressük a testet, ami a miénk. Ha ez megvan akkor azt csinálunk vele amit akarunk. A lényeg hogy SZERETETTEL tegyük ezt, ne pedig kínozva a lelkünk és testünk is.

Amúgy pedig mindenki úgy tökéletes, ahogy van és kész. Pont.