Zöldséges muffin
Van egy isteni finom sós muffin receptem, ami könnyen elkészíthető és meglepően ízletes! Nálunk nagy kedvenc, mindenki imádja. Uzsonnára szoktunk enni általában, de szerintem vacsinak is elmegy.
Hozzávalók:
25 dkg zabpehelyliszt – Ez szinte sosincs itthon, zabot szoktam venni, és azt ledarálom. Madaras áruházban nagyon olcsó a kimérős.
10dkg margarin
2 dl tej/növényi tej
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor – van különbség sütőpor és sütőpor közt!
8 dkg reszelt sárgarépa
6 dkg pritaminpaprika – na ez a másik, ami nem szokott lenni, helyettesíthető sima paprikával, vagy kápia paprikával
1 tk kurkuma – a színe miatt, és mert egészséges is
1 csipet tengeri só
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elkeverjük, hozzátesszük a reszelt répát és az apró kockákra vágott paprikát. Az egészet összekeverjük , majd finoman eldolgozzunk benne a margarint és a tejet is. (Nem szabad túlkeverni, hagyjuk darabosra!) Végül a tésztát margarinnal kikent muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a tepsit a sütőből, késsel elválasztjuk a muffinokat a sütőforma oldalától. Várjunk kicsit mielőtt kihűlnek.
Plusz: a zab gluténmentes, így azok is ehetik, akik érzékenyek, és babáknak is adható (természetesen amikortól ehetnek zsiradékot és megtudják rágni már.) És természetesen az egyik legegészségesebb gabona:D Édeskés íze van ezért szeretik a gyerekek is.
Tipp: ha szilikon muffinformát használunk, akkor nem kell kikenni és sokkal könnyebben kijön a formából. Az én készletem igen nagy, mert van kerek, szív alakú és mini is, de 12-14 darab elég egy adaghoz .