Itt a tavasz, irány a kert!

Most már tényleg nemsokára itt a tavasz, el lehet kezdeni a kertrendezést, a virágágyások megtisztogatását a tavalyi levelektől. Aki szokott veteményest csinálni, ahhoz is most kell elkezdeni az ágyást készíteni. Ha van otthon egy kevés kis föld érdemes paradicsomot és paprikát ültetni (persze majd csak később). A füvet lassacskán lehet nyírni, és esetleg, ha kopott akkor frissíteni egy kicsit. Aztán ott van a ház is, ami szintén lehet kicsit csinosítani, ha van kedvünk hozzá. Ehhez mutatok pár ötletet:

dscn0798.jpgEgy kis maradék festékből csodákat lehet készíteni, nekem nagyon tetszenek például azok a kis virágtartók a garázs két oldalán, de oda sosem jutottam hogy vegyek is egyet. Így hát festettem:D

dscn0784.jpg

Vagy ha, kevés a fa a kertben akkor festhetünk egyet:D Árnyékot ugyan nem ad, de igazánfeldobja a kis kertet. Minden festés beltéri festékkel készült, mert az maradt meg a lakásfestésből. Így nem kellett venni, de ha nincs otthon, akkor egy literes festékek bőven elegendők, vagy esetleg kérjük el a szomszédét:D

Hdscn0783.jpga épp kirándulunk és befér az autóba/kezünkbe  vagy van esetleg egy erdő a közelben, akkor onnan gyűjthetünk pár fadarabot, amivel szintén készíthetünk dekorációt az ajtóra, vagy a kinti falra. Csak egy kis spárga kell hozzá és kész. Faháncsból kirakhatjuk a párkányt, ha van ilyenünk, de egy nyári díszítésre is használhatjuk a virágágyás köré. Nagyon barátságos hangulatot kelt a végeredmény. A miénk olyan lett, mint valami erdészház. 

dscn0786.jpgA virágágyást díszíthetjük még kavicsokkal, szórhatunk rá mulcsot, vagy fűrészport, nagyon szép látványt nyújt. Általában a fűrészport évente kell frissíteni, a mulcs tovább bírja. De szegélyt is tehetünk köré, ha még nincs, lehet kapni nagyon szép fa szegélyeket, amik igazán széppé teszik a virágágyásainkat.

dscn0790.jpgHa pedig szeretnénk különleges helyre ültetni, akkor is rengeteg lehetőségünk van. Ott vannak a nagymama régi nagy cserépedényei, ezekben igazán szépen mutatnak a növények. De lehet kapni figura formájú virágládákat is, például a csacsi formájút. Láttam már autógumiba ültetett virágokat, de a fa köré is szokták tenni, hogy megvédje. És még ezernyi különleges helyre lehet ültetni. Nektek milyen ötleteitek vannak?