Könyvajánló : Pozitív gondolkodás

Az úgynevezett self help manapság nagyon divatos, már itthon is. A pozitív gondolkodás és életszemlélet sokszor nem is olyan könnyű, gyakran esünk kisebb - nagyobb csapdákba, amik megnehezítik az életünket. Kiborul a bili, vagy szó szerint vagy átvitt értelemben. Bármelyik megtörténhet és akkor itt a világvége ( vagy nem, de ha rossz napod van és akkor borul...). Van akinek ez könnyen megy, van akinek nem. Ahogy Halász Judit is énekli egyik dalában: van aki tudja és van aki nem. Akinek nehezebben megy annak az önsegítő könyvek nagyon nagy segítséget nyújthatnak. 

Egyetlen buktatójuk az, hogy nincs egy ember, aki emlékeztet rá, hogy csináljuk a feladatokat, akihez hetente elmegyünk, hogy motiváljon, hogy elmondjuk neki a gondunkat. De ezt előnnyé is lehet kovácsolni, ha minden nap elővesszük a könyvet és olvasgatunk belőle, vagy minden nap egy fejezetet olvasunk el belőle. Készíthetünk címkéket is magunknak, amik emlékeztetnek a pozitív gondolatokra. A lényeg hogy foglalkozunk vele! A változás csak munka árán valósul meg.

681403_4.jpgAz egyik legjobb ilyen könyv Louis L. Hay: Éld az életed című könyve. Nagyon könnyű olvasni, nagyon pozitív és nagyon motiváló tud lenni. Sok erőt lehet belőle meríteni. Nagyon sok megerősítés van benne, így azokat tudjuk egyénre szabottan módosítani, ha kell. Fejezetről fejezetre vezet végig a pozitív életszemléleten, hogy hogyan változtasd meg az élethelyzeted, hogyan lehet könnyebben venni az akadályokat, mit tegyél meg mindenképp. 

Az írónő saját életét is elmeséli a végén, elmondja hogyan is lett az, aki ma. Nagyon tanulságos az élete is. Érdemes alkalmanként újra elővenni, elolvasni, átolvasni a gondolatokat.

Aki hallgatni szeret inkább, annak itt van a könyv alapján készült két videó, ami gyakorlatilag elmondja, amit a könyv leír: Első, Második

És készült egy film is, amit érdemes megnézni, egy interjú Hay-el és még sok más emberrel. Nagyon sok mindenről mesél, és nagyon magával ragadó a film hangulata. Érdemes zsebkendőt is készíteni magunk mellé. 

Kezdjük ma, hogy jobb legyen a holnap!