Motivációs eszközök

A legegyszerűbb motivációs trükk, amit bevethetsz otthon, és garantáltan segítségedre lesz egész nap: pozitív mondatok cetliken! De amilyen egyszerű, olyan jól működik. Csupán pár dolog kell hozzá:

A) papír, nyomtató, olló, cellux 

B) papír, filc, olló cellux

Ezek mellett kell pár jó mondat, amik segítenek minden nap. Például:

jofej.jpgHa feledékenyek vagyunk és mindig elfelejtjük elvinni a gyerek cumiját, innivalóját vagy bármijét, a szemüvegünket, a rúzsunkat vagy egyéb dolgot, ami kellhet, akkor készíthetünk egy listát ezekről, amit kifüggeszthetünk az ajtó mellé Emellett írhatunk pozitív megerősítéseket is mellé: Mindig minden eszembe jut. Mindig nálam van minden, amire szükségem van. És ehhez hasonlókat.

Ugyan ezt megtehetjük a konyhával: Jókat főzök. Gyorsan főzök. Mindig van villámötletem, hogy mit készítsek. Mindenkinek ízlik amit főzök. Stb.

De bárhol máshol alkalmazhatjuk a megerősítéseket, a hálószobában, a gyerekszobában, a garázsban, attól függően, hogy hol vannak azok a pontok, ahol úgy érezzük, hogy javítani szeretnénk. 

pozitiv-gondolkodas_660px.jpgNagyon fontos, hogy mindig jelen időben fogalmazzunk és mindig pozitív legyen:D Ha meg vannak a mondatok, akkor csak írjuk be a szövegszerkesztőbe és állítsuk be a betűméretet hogy jól olvasható legyen. Ha nincs nyomtatónk akkor filctollal írjuk fel ezeket a mondatokat a papírunkra. Ha kész akkor csak ki kell vágni egyenként és felragasztani oda, ahol jól látjuk. Nekem például gondot okoz a felöltözés ha el kell menni. Ezt azt jelenti hogy sokáig válogatok. Na már most ezt ugye ez nem jó, mert elkésünk. Ezért készítettem  egy "Mindig időben készülök el." mondatot és ráragasztottam a polcra, úgy hogy mindig lássam. Nagyon jól működik mert sokkal könnyebb elkészülnöm.

pozitiv.jpgTIPP: Gyerekeknek is lehet a tankönyvekbe a fejlécre ilyen mondatokat írni például: Jól tanulok. Könnyen tanulok. Mindig kész a leckém. És még rengeteget lehet kitalálni. Persze az íróasztalukra is tehetjük, akár felragasztva, akár ha az A/4-es lapot hajtjuk félbe és úgy írjuk rá az egyik oldalára a mondatokat, úgy tesszük ki, mint az órarendet. 

Ha van pár gondolatunk, vessük papírra máris és kezdjük el a cetlik gyártását! Hajrá!