Csak nőknek: menzeszgörcsre

Vannak bizonyos pontok a nők életében, amik kicsit megnehezítheti a mindennapokat. Az egyik ilyen a menstruációs ciklus. Beszéljünk kicsit bensőségesebben róla, hátha másként is tekinthetünk rá.

Kezdjük mindjárt a rossz részével, a görcsökkel. Tele van a tévé jobbnál jobb bogyókkal amik megszüntetik a görcsöt ilyenkor. Annyi van hogy választani sem lehet. Nekem is sokszor probléma ebben az időszakban a hasi görcs. Viszont nem feltétlen kell mindig gyógyszert bevenni. Van pár dolog, ami enyhíti a tüneteket:

b8a10c43c23ffb023772.jpg1) Cickafark tea. Ezt női teának nevezik, mert kiválóan alkalmas a menzesz idején a görcsök enyhítésére. Akár előtte már el lehet kezdeni inni, nem kell megvárni a görcsöket. Kipróbáltam, és tényleg használ. A legerősebb görcsöknél is nagyon hatásos. A legjobb a sima szálas tea. Gyuri bácsi oldalán találtok egészen részletes leírást róla.

p1110484.jpg2) Meleg. A meleg köztudottan enyhíti a görcsöket. 10-15 perces pihenő és egy melegítő a hasunkra és máris jobb érzés. A meleg zuhany is szintén jó hatású, ellazít és megnyugtat. Vannak ilyen kis figurás melegítő párnák, amiben kis fém lapocska van amit meg kell törni. Vagy a régi jól bevált só/rizs felmelegítve is tökéletes.

3) Régen a hasizom tornát ajánlották az iskolában a tesitanárok, mikor épp a lányok nem tudtak a tornaórán aktívan részt venni. Nos ebben is van valami igazság, de azért pont ehhez nincs kedve az embernek ilyenkor. Viszont egy könnyű séta sokat enyhíthet ilyenkor, mert a mozgás viszont tényleg jót tesz.

5_original.jpgA három közül, nálam a legelső ami a legerősebb hatást fejtette ki. A teát akár reggel el lehet készíteni és palackban magaddal vinni a munkahelyre, hisz ilyenkor nem tudsz meleget tenni a pocakra.

Van aki ilyenkor nem érzi magát annyira jól a bőrében. Ez a hormonok miatt is,meg a helyzet mivolta miatt is érthető. Ilyenkor a férjet/barátot meg lehet kérni, hogy ezen a napon legyen kicsit kedvesebb, figyelmesebb velünk. Már ettől is jobban érzi magát az ember a bőrében. Ha ez nem elég, ha tehetjük menjünk ki sétálni, olvassunk, lazítsunk, lassítsunk. A sok otthoni munka tud várni egy napot.

images_1_1.jpgHa baba van otthon persze neki nem tudjuk elmondani, hogy mi a helyzet, de azt megtehetjük, hogy nem tervezünk aznapra semmi komolyat. Vagy elmegyünk egy közös baba-mama tornára.

 Aki dolgozik, az ilyenkor öltözhet feltűnően csinosan, hogy az emberek megdicsérjék, ez is nagyon jól tud esni ilyenkor. Senki nem fogja úgy sem tudni mi a helyzet. És általában az emberek nem is gondolkoznak ilyen összefüggéseken. Viszont mi alakíthatjuk ezeket a napokat tudatosan, hogy elkerüljük a rossz érzéseket. Ez hozzánk tartozik, tekintsünk rá ajándékként, hisz ha nem lenne, baba sem lenne. A lényeg, hogy a döntés a miénk, nem kell hogy rossz legyen. Legyen jó!images_5.jpg