Felfüggeszthető kaspó készítése

Ha fel szeretnéd lógatni a virágaid, és van rengeteg műanyag kaspód, akkor itt a megoldás! Természetesen vehetnénk készen is felakasztható kaspót, de abban nincs semmi kreatív:D

dscn0988.jpgA dolog pofon egyszerű, pár dolog kell hozzá:

-Kaspók

-Zsinór, kötöző, spárga, amivel majd felakasztjuk

-Fúró, egy kicsi fúrófej

-Díszítő gyöngy

Menete:

dscn0981.jpg1) Fogjuk a kaspót és kifúrjuk 3 vagy 4 helyen.

2) Levágunk a lyukak számának megfelelő mennyiségű zsinórt. A méretét magunk nézzük meg, hova szeretnénk rakni, mekkora a legjobb hosszúság, és adjunk hozzá 15 cm-t. Fontos a ráhagyás, mert a csomók elvesznek centiket és rövidebb lesz, ha nem hagyunk rá.

dscn0978.jpg3) A lyukakba belefűzzük a zsinórt, és megcsomózzuk, nehogy kicsússzon. Itt több lehetőség is van: lehet a kaspó külsején a csomó, akkor egy jó nagy csomót tegyünk rá, ez szépen mutat. Lehet belül a csomó, akkor akkorát tegyünk rá, ami kicsit nagyobb a lyuknál.

dscn0983.jpg4) Még mielőtt a tetején is összecsomóznánk, tehetünk rá gyöngyöket. Természetesen nem kásagyöngyöt:D Régen az autókban volt az a fagyöngyös üléshuzat. Nekem abból volt pár darabom, azzal díszítettem, de bármilyen nagy lyukú gyöngy megfelel. Lehet maga a zsinór is díszes, akkor nem is feltétlen kell gyöngy. De díszíthetjük ahogy szeretnénk.


5) Ha ez meg van, akkor összefogjuk a zsinórokat és  teszünk rá egy csomót. Kész is. Lehet rácsomózni a kampót is, de lehet hurkot is készíteni az akasztó végére (ebben az esetben plusz 20 cm-t hagyjunk még rá)

Jó szórakozást!