Allergia? Nem gond!

bumblebee-echinacea-pollen.jpgAz allergia nagyon elterjedt civilizációs betegség. Az allergia hivatalos meghatározás szerint: " az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről." (wikipédia) Az allergia oka nem az allergén, a pollen, a parlagfű, a fémek és még sok más, hanem a szervezet immunrendszerének megbetegedése.

pollen_allergie_0.jpgNagyon sok mindenre lehet allergiás az ember a pollentől, az állati szőrön keresztül az ételekig mindenre. Ebben szerepet játszik az is, hogy túl sok inger éri a szervezetünket, mert jelen vannak olyan elemek a levegőben, az ételben amik régebben egyáltalán nem, vagy alig voltak. A folyamatosan benzingőzzel terhelt levegőt szívjuk, ami hosszú távon gyengítheti az immunrendszert. És nem csak a benzingőz okozza a gondot, hanem az hogy ezáltal más anyagokkal szemben sem tud teljes értékűen védekezni a szervezet.

allergias_copy.jpgEzen kívül például ott van még a nagy mumus, a glutén. Régebben nem mutatták ki ugyan a gluténallergiát, de azt is tudnunk kell, hogy a gabonát kétévente újra nemesítik és egyre nagyobb a gluténtartalma és egyre kevesebb a tápértéke. Ez bizony okozhatja a sok glutén allergiát, mert keveset, vagyis az eredeti normál mennyiséget tudja tolerálni a szervezetünk, de a megemelt mennyiséget nem. A testünk lassabban alkalmazkodik az elménk által kitalált találmányokhoz.

460x0_bywidth_topleft_transparent_true.jpgAz allergia a modern tudomány szerint nem gyógyítható, csak kezelhető. Én viszont azt vallom, hogy minden betegség gyógyítható és mindig keresem azt a megoldást, ami hosszú távon és végleg segítség. Tehát van alternatív megoldás a folyamatos gyógyszer szedés helyett.

9646_nigella_olaj.jpgVannak Poliklinikák ahol gyógyítják az allergiát, ezekről nagyon megoszlanak a vélemények. Saját tapasztalatom nincsen a klinikákról. Allergiám nekem is van, a hagyományos teszt szerint elég sok mindenre. Hát utána olvastam a témának és van egy nagyon kecsegtető olaj amire viszont pozitívak a visszajelzések: a fekete köménymag olaja (Nigella mag olaj), ami immunerősítő hatású és allergiára kifejezetten jó. Nos ezt kezdtem el enni minden nap egy kis kanállal, nagyjából másfél hónapja. A hatása egy hét után volt érezhető, azaz enyhültek a tünetek (szem viszketés, bőr viszketés, enyhe torokfájás, orrfolydogálás, szaglás elvesztése). Aztán el is múltak, szinte teljesen. Az íze borzalmas, de a hatása kiváló! Egy másik posztban leírom mi mindenre jó még.

pollen.jpgMivel kisgyerek mellett néha rohanni kell, időnként elfelejtem bevenni. A tapasztalatom az, hogy két napig tart a hatása, a harmadik kimaradt napon kezdődnek a tünetek. Aztán ha újra iszom, akkor el is múlnak másnapra. Így nyugodtan tudok kertészkedni!

Az ára 2000-5000 Ft között mozog, és itt is érvényes, hogy jó minőséget vegyünk. Ez az adag ami 200 Ml általában nagyon hosszú időre élég, mert egy mokkáskanállal kell enni belőle minden nap. Azt nem tudom hogy egy egész szezonra elég e, de még így is jócskán alatta van a gyógyszerek árainak.

Én Babi néni bioboltjában vettem. Próbáljátok ki ti is!