Készítsünk függöny elhúzót!

A függöny elhúzó, az ami szinte senkinek nincs. Akár mondhatjuk praktikus dolognak is, de haszontalannak is. Akkor kényelmes lehet, ha a függönyünk elég magasan van és beakadoznak a csipeszek. Erre a célra találtak ki egy pálcát, amit fel lehet erősíteni a függönyre. 

fuggonyelhuzo-palca.jpg

Otthon is elkészíthetjük az egyszerűbb változatot. Pár gemkapocs, gyöngy és esetleg egy hosszabb lánc kell hozzá. Én a gyöngyöket külön felfűztem, mert van fogóm hozzá, de ha nagyobb lyukú gyöngyöket választunk akkor a gemkapocsra is rá lehet tenni. A gemkapcsokat egymásba fűzzük, ha nem akarjuk az egészet a kapcsokkal, akkor a lánccal lehet esetleg pótolni a tetejét, ilyenkor mindkét végén kapocs legyen a vége. A függönyhöz szintén tudjuk a gepkapoccsal rögzíteni, csak rá kell csíptetni, vagy be lehet akasztani. 

Kicsit elegánsabb: Gyöngyök helyett csíptethetünk rá pillangót, virágot, bármilyen dekorációs elemet. Ha a gemkapocsnál maradunk, fűzhetünk át rajta szalagot is a végén köthetünk csinos masnit.

A pálcás változathoz kell valamilyen pálca, a legpraktikusabb egy vékony fa pálca. Ezt kifúrjuk az egyik végén. A lyukba fűzünk drótot, amivel fel lehet akasztani a függönyre. A fát le is festhetjük, lakkozhatjuk, a szobához illő színekre. 

Gyerekszobába: A színes gemkapcsok nagyon jól mutatnak a gyerkőcnél. Akár állatfigurás kulcstartóval lehet helyettesíteni a kapcsokat, úgy hogy egy madzagra csomózzuk fel a kulcstartókat. Ez egyébként nagyon jó szobadísz is lehet. Meg persze jó játék:D

dscn1541_copy.jpg

 

Ugye milyen egyszerű?Ti milyet készítenétek?