Szúnyogok? Hogy védekezel?

bugslock01.jpg

A szúnyogok és egyéb rovarok nyáron nagyon bosszantóak. Akad azonban pár megoldás ami vegyszermentes és bababarát.

Készíthetünk otthon saját szúnyogriasztót! Ez a recept nekem bevált, elkerülnek a rovarok minket.

Az alapja lehet olaj vagy víz. Én vízzel szoktam készíteni, az eredeti receptben olaj van. Ebbe kell az illóolajokat cseppenteni.

A recept:

- 30ml hordozó olaj: oliva, napraforgó vagy más olaj VAGY 100 ml víz

- 4 csepp bergamott illóolaj

- 4 csepp fenyő illóolaj

- 4 csepp teafa illóolaj

- 4 csepp eukaliptusz illóolaj

- 2 csepp pacsuli illóolaj

- 1 csepp borsmenta illóolaj

Ha egy két összetevő hiányzik az még nem gond. Az illóolajokra azt szokták mondani, hogy jó minőségű legyen. Viszont őszintén megmondom, én az olcsót használom szinte mindből (kivéve a teafa olajat) és tökéletesen működnek.

Az illóolajokat csak bele kell cseppenteni a hordozó anyagba. Minden használat előtt érdemes felrázni. A nagyon kicsi babákra ne fújjuk rá, inkább csak dörzsöljünk a ruhába egy nagyon keveset belőle, és inkább a lábához, hogy ne irritálja az illat. A totyogókra nyugodtan lehet fújni ahogy a gyerekeknél és felnőtteknél szoktuk, tehát szembe ne menjen és széllel szembe ne álljunk.

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto1.png

A másik csodás megoldás egy magyar találmány a BUGSLOCK nevű karkötő. Ez a karkötő természetes illóolajjal van átitatva, nem tartalmaz semmilyen szintetikus vegyszert, csak fel kell tenni a karunkra. A babáknak is nyugodtan felrakható, nekik a lábukra kell feltenni, úgy, hogy ne érjen a bőrükhöz. 

Nagy előnye az egyszerű használat, környezetbarát, visszazárható tasakos. A használatnál azt írják, akár egy hétig is használható. Hát én tavaly próbáltam ki először és egész nyáron használtuk. Idén kellett újat venni, mert annyira jól működött.

Az ára 700-900 Ft közt mozog, attól függően, hogy hol vesszük meg. Különböző színekben találod meg.

Kapható Szentendrén, Egészségguru (ingyenes szállítás), Bioszállító, Bionom, és még pár helyen...