Hinta a legkisebbeknek

Nagyon jók a beülős hinták, és biztonságosak is. Lássuk milyen hinta fajták vannak, és hogy lehet kreatívan hintáztatni a gyermeket?

Hintából millió féle van. Életkor szerint szokták főleg kategorizálni. Mutatok néhány szuper hintát, amit mi is kipróbáltunk.

A hintázás egyébként nagyon jót tesz a gyermek agyi fejlődésének. Az előre hátra és a pörgés is. Persze az egész kicsi babákat finoman. Aztán mikor nagyok lesznek, úgy is mondják, hogy mi a jó nekik. Szóval hintáztassuk őket bátran! 

Újszülött kortól

kreativeperke_product_40481_130118092803_2.jpg

Függőágy hinta. Ezt lehet használni már újszülött kortól 3 éves korig. Nagyon kényelmes, a lába kilóg, alvásra tökéletes! 

Az ára sajnos nem olcsó, mi anno ajándékba kaptuk. 12-17000 Ft körül van, viszont lehet kapni már magyar terméket is, akár a Meskán, amit anyukák varrnak, már jóval olcsóbban. Használtan is jó vétel lehet, mert elég jól bírja a strapát.

Aztán a következő a sima beülős hinta

vesszoparipa_hu.jpg

Ebből a változtatból létezik műanyag, fa, ilyen olyan formájú, mintájú, dudálós. Nagyon biztonságos hinta. Csak ülni tudó gyermek számára alkalmas! A zára attól függ miből van, és hogy néz ki, akár már 1500 Ft-tól találunk

A legnagyobbaknak a ráülős hintaregiojatek_hu.jpg

Ez akkortól használható, ha már biztonságosan tud kapaszkodni. Ezen a legkönnyebb megtanulni hintázni. 

 

Végül egy  kreatív  plusz ötlet:

Ezek a hinták elég jól bírják. Hosszú évek óta használatban van a hinta. Most pattant el az egyik biztonsági rögzítője az egyik hintának. Aki ráült az lecsúszott, mert nem tudta a hinta megtartani. Nos gondoltam egyet, direkt leengedtem, mert nem kaptunk ilyen hintát még, hogy kicseréljük. A kicsinek, aki két éves, annyira tetszett, hogy olyan mint a nagyoké, hogy le sem lehetett róla szedni. Mivel kb 15 cm-re van a földtől, pont a mérete, és nem is tud leesni róla. Vagy ha mégis, akkor kicsit esik:D A nagyon meg állva tudnak rajta hintázni.

dscn3012.JPG

 

Jó hintázást!