Kisautó 2.0

A távol keleti országban készült kisautók elég kevés ideig bírják, hamarabb szétesnek, mint, hogy bármi más történne velük. De ha van pár békebeli autója a gyermekünknek, akkor itt egy ötlet, hogyan újítsuk fel.

Kell egy régi kisautó, vagy csak erősen használt:D

Egy pár körömlakk, autójavító festék, egyéb nem oldószeres festék, vagy színezett lakk, ami elég kopásálló. Esetleg alkoholos filc a részletekhez.

piros1.jpg

Aztán fogjuk a kisautókat és lefestjük a kopott részeket. Elszabadulhat a fantáziánk, festhetünk új mintákat is, ha a gyerkőcnek nem gond. 

A körömlakk nagyon jó tartósságban, viszont arra figyeljünk, hogy néhány autó festékét oldhatja, felpúposodhat. Ilyenkor töröljük le a még meg nem száradt festéket, és  próbáljuk újra festeni. Persze nem lesz 100% a végeredmény, hisz a lakk kicsit enyhébb színű, kicsit átlátszóbb, én 3 rétegben vittem fel:D

feher1.jpg

Apa autójavító festék is is nagyon jó lehet, feltéve persze, ha megegyezik a kisautó színével és persze apa odaadja :D Jelen esetben ez fehér volt, így a fehér autók is kaphattak új színt, mivel amit vettem lakk, kissé átlátszó lett az autókon.

markolo.jpg

Ha tehetjük vonuljunk el. Vagy akkor csináljuk, amikor a kicsi alszik, mert a kétéves, aki az ölünkben figyel, és izeg mozog kicsit megnehezítheti a munkát:D És persze a körömlakk szaga nem neki való.

kisauto2.jpg

Összességében a Gyerkőc örül, mert van egy szép új autója. Anya örül, mert a Gyerkőcnek van egy szép új autója. Apa örül, mert a Anya és Gyerkőc örül:D

Szóval felújításra fel!