Zöldséget a gyereknek!

Nem eszik a gyerek zöldséget? Egy ötlet a sokból, ami működik!

Nehéz a zöldségek élete, a gyerekek nem nagyon eszik őket. Pedig hát tudnak finomak is lenni. A reklámtól meg a fára mászom miszerint " úgy sem eszi meg, minek erőltessem" adok neki inkább vitamint, amit valami laborban raktak össze, szintetikus anyagokból.

A lényeg, hogy igen is adni kell, rá kell szoktatni, és rá kell nevelni. Eltekintve most attól, hogy amúgy milyen étkezést folytat az ember, a zöldség akkor is kell.

Ami nekem bevált: 

1. Paradicsom ültetés

Együtt ültettük, locsoljuk, és amikor piros leszedjük és meg is esszük! Igazi élmény, és nagyon szereti a kisfiam. Azóta a paradicsomot mindig megeszi az asztalról is.

2. Falatkák

A falatkák nagy sláger! Imádja őket. Kicsit pepecselős munka de megéri. Minden kis falatkára kerül egy kenyér, két féle zöldség, esetleg sajt, ha kéri. Persze rengeteg variációja létezik, próbálgatni kell. Nekem volt itthon kis színes pálcám, azokat használom ilyenkor. Elkészítem neki, ő meg eszegeti és visszateszi a pálcákat a helyére. 

dscn4684.JPG

Nem mindig autós tányér van, van amikor magának választ felnőtt tányért - az a kistányér:D

dscn4682.JPG

A pálcikákdscn4683.JPG

Azért óvatosnak kell lenni, mert ezeknek a vége szúr. A három évesemnek nem gond, de a kisebbeknél lehet hogy még ez nem annyira jó.

3. Ami nekem nem jött be és javasolják: a mintás szendvics. Nem nyűgözte le a gyereket a zöldségből kirakott minta, de mindent ki kell próbálni.

Akinek van még ötlete írja meg bátran!

Aztán hajrá!

 

KCSI