Üvegfesték dizájn

Az üvegfesték egy zseniális találmány! Az üvegmatrica festék nagytesója. Elsősorban üveg tárgyak díszítésére alkalmas, a mintát közvetlen az üveg felületre kell felvinni. A kontúrt megrajzoljuk, hagyjuk kicsit száradni, majd kitöltjük a színekkel ahogyan az üvegmatrica festéknél. A különbség annyi hogy ez folyósabb, jobban kell ügyelni rá. Egyszerre csak egy részletet érdemes festeni, aztán száradni hagyni. Ha elrontottad, lehet korrigálni fülpiszkálóval, vagy le tudod törölni zsepivel amíg nedves. Ha megszárad ez maximum kaparható, de nagyon nehezen.

Miért jó ez? Karácsonyra, szülinapra, anyák napjára, bármilyen alkalomra lehet készíteni egyedi és különleges darabokat. Például, ha valakinek szeretnél bort adni, veszel két borospoharat és kifested szőlővel és a bor mellé adod. Az illető oda lesz a gyönyörűségtől! A mostani sorozatgyártó világban bizony nagy értéke van az ilyesfajta szerető gonddal készített holminak.

Amit tudnod kell róla: vízálló, de nem mosogatható gépben!! Nem szabad beáztatni hosszú időre. Én ezeket a poharakat rendszeresen használom, ezért bátran ajánlom hogy készítsetek otthon, egyáltalán nem ázik le a mosogatástól, csak a fenti két szabályt kell betartani.

A festéket hobbi boltban lehet kapni 2000-3000 Ft között, de nagyon sokáig elég. Általában egy fekete kontúr és 5 szín van egy készletben. 

Akinek kedve van tovább lehet bolondítani: a rózsaszín pohár kontúrja ólom csíkból készült. Ennek a hátulja ragasztós, csak le kell húzni a fóliát és lehet is ragasztani. Hajlítható is, hogy szépen lehessen mintázni vele. Elsősorban gyertyákhoz ajánlják, de üvegen is kitűnően tapad. Szintén a hobbi boltban kapható.

 

Persze a mintában, formában csak a képzelet szab határt! Ajánlom mindenkinek, akinek van türelme.