Sheavaj a szuperkrém

images_1_3.jpgAmint említettem a popsikrémnek egy másik bejegyzést kell szentelni, mert önmagában is jó téma. Tehát, ami igazán jó popsikrémnek, de még testápolónak is az a sheavaj! De miért is? Lássuk:

shea-vaj-utantolt-csomag.jpgEgy kicsi leírás a növényről: A shea vaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradícionális feldolgozás eredménye egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékai

Shea vaj használata:
 
- Önmagában használható bőrápolóként, mely segíti a bőr rugalmasságának megőrzését. Természetesen táplálja és hidratálja bőrét, csökkenti a bőr öregedését, a ráncok kialakulását.
- Ekcémás bőr ill. neurodermitis esetén a legkiválóbb kozmetikum
- Napi használat esetén enyhíti a pikkelysömör tüneteit
- Regeneráló és sebgyógyító hatással rendelkezik
- Enyhíti a bőr allergiás reakcióját, bőrproblémákat, nyugtató hatással rendelkezik
- Ajakápolóként is kiváló
- Segít a terhességi csíkok (stria) kialakulásának megelőzésében
- Masszázshoz is használható
- Ápolja a törékeny körmöket, hajat
- Véd a leégés ellen (2-3 faktornyi védelmet biztosít)
- Napozás után a shea vaj megnyugtatja az irritált bőrt
- Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását
- Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre
- Borotválkozás után nyugtatja és ápolja az irritált bőrt
- Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását
- Babapopsi kenőcsnek is kiváló


mm-gold-shea-vaj-450ml-57776_1.jpgA shea vajat mindig tiszta bőrfelületen alkalmazzuk. A shea vaj hatékonyságát jelentősen megnövelheti, ha bemasszírozzuk a bőrbe. A használat gyakoriságát bőrének típusa határozza meg. Eleinte gyakrabban -naponta kétszer, később ritkábban - napi egy alkalommal - lesz rá szükség. Túladagolni nem lehet, mellékhatása nincs.  Tipp: Lehet a babák fürdetésénél használni. A fürdővízbe teszünk egy kis shea vajat, mely gyorsan feloldódik. A baba bőre nagyon kellemes tapintású lesz fürdés után tőle! Érdemes kipróbálni!

Mint láthatjuk igen sokoldalú, igen hasznos krém, mi már több mint egy éve használjuk, popsikrémnek, testápolónak, sebekre ezt szoktam kenni mindig, nagyon gyorsan gyógyítja. Az ára nagyon változó, érdemes a 450 ml-es kivitelt venni, akár kipróbálásra is. Érdemes lehet utána járni hogy melyik olcsóbb, és arra is figyeljünk hogy finomítatlan legyen mindig amit veszünk! A finomítottból ugyanis kivesznek a számunkra fontos összetevők. Fontos továbbá, hogy a termék fair trade legyen, mert ezzel támogatjuk azokat az embereket, akik a vajat készítik.

Köszönet az infóér a Zöldpolcnak! További infók a sheavajról a sheavaj.hu oldalon,  vásárolni pedig még tudtok a Manna oldalán igazi prémium vajakat, továbbá a Jomtom, a Zöldbolt, a naturkence oldalain, és persze még jó pár helyen. Én mindig máshonnan rendelek (rossz szokás) azért mert mindig más termékekkel együtt rendelek, és ahonnan ami épp kell onnan szoktam rendelni. Érdemes tehát megnézni a boltok kínálatát.