Parkettázás

Parkettázni kellett a hétvégén, mert nagyon rossz állapotban volt az előző. Szép laminált padlót vettünk, utána is olvastam annak, hogyan kell lerakni. Elég sok leírás van a csináld magad témában, és könnyűnek is látszott. De nem az. Aki parkettázásra adja a fejét, úgy hogy még sosem csinálta először, az készüljön fel hogy nehéz. Természetesen a dolgokat nehezítette hogy a célszerszám pont elfogyott minden boltban, így hát maradt a házi barkács megoldás. 

A leírásokból szépen felkészültünk, de egyik sem tökéletes. Videót is néztünk persze, mert a leírásokban a szegélyléc felrakásának leírása pontatlan. Na és persze minden képen és videóban a hölgy (!) nagyon szépen teszi le a padlót, ó hát ha neki megy... Az egyik oldalon megemlítik, hogy a profiknak 25 m2 lerakása mindössze 30 perc, annak aki kezdő de ügyes 1 óra és aki nagyon béna annak 2 óra. Na mármost nekünk egyik szobánk sem ekkora, és hát az első tartott a legtovább míg belejöttünk, de az is több volt mint 2 óra..

Összességében az összes leírás hiányos. Ezek alapján nagyon nehéz megcsinálni, és útközben jönnek a kérdések, amikre nincs válasz egyik papírban vagy videóban sem. De hát szakemberre nem telik, no meg az hogy három napra külön-külön jöjjön vissza, mert ki-be kell pakolni.. Ráadásul a másfél éves is itt van. Persze jött a nagyi, a mama, meg a nővér is, hogy segítsenek, gyerek és parketta ügyben is, na meg az ellátmányt is elkészítették. A család pedig kincset ér. 

Összességében, nagyon fárasztó munka, nem is jutott másra energiánk és kicsit tovább tartott mint gondoltam, de most van egy szép új illatú könnyen kezelhető padlónk.