Gyűjtsünk kavicsot!

Egyre jobb az idő, itt az ideje a kavics gyűjtésnek! Kavics szinte mindenhol van, a nagyobbakat érdemes gyűjteni, hogy aztán kifesthessük, ragaszthassuk őket, vagy felhasználjuk virágainkhoz.

Az egész nyár folyamán beiktathatjuk majd ezt a programot! Számtalan formában lehet díszíteni a kavicsaink:

dscn0474.jpg

dscn0483.jpg1) Festés: A kavicsok kifestésének variációja gyakorlatilag végtelen. Festhetünk állatkertet, bogarakat, tájképet, kedvenc mesehőst, vagy ami épp eszünkbe jut. Akár kifesthetjük mindkét oldalát, és lehet teljesen különböző is mindkét oldala. 

dscn0485.jpgMinimum egy vödörnyi kavics kell, mert a gyerekek nagyon hamar kifestik a rájuk eső darabokat. Mi is fessünk velük, abból ihletet kaphatnak és látják mi hogyan csináljuk. Csak vízfesték kell hozzá, ecset és víz. Érdemes kint festegetni, addig is a szabadban vagyunk. 

dscn0488.jpg2) Ragasztás: Akár kereshetünk gyöngyöket, gombokat, száraztésztát, ceruzahegyezéket, csillámot, flittert és még ami eszedbe jut, és ragasztóval fel lehet ragasztani a kavicsokra. Akár a kavicsokat is összeragaszthatjuk.

dscn0489.jpgHasználhatunk technokol rapidot, vagy akár ragasztópisztolyt is. Én technokolt adtam a gyerekeknek, mert azzal is elvannak, annyival tovább tart a móka. A ragasztópisztolyt inkább nagyobb gyerekeknek adjuk oda, mert fennáll a sérülés veszélye.

dscn0484.jpg3) Kép: Készíthetünk montázst is a kavicsokból. Egy kartonra, vagy keményebb felületre felragaszthatjuk a kavicsokat. Persze célszerű ezt a festés-ragasztás után csinálni. 

Tipp: Ha szükségesnek érezzük tegyünk újságpapírt a munkafelület alá és a gyerek alá is.  

Mielőtt bármit is kezdünk velük, alaposan mossuk le őket és szárítsuk meg. A kész kavicsokat fixálhatjuk lakkal, vagy hajsprayvel. Később a kavicsokkal lehet játszani, vagy csak dekorációként használjuk őket. 

+ Magunknak: Kavicsainkból készíthetünk magunknak a virágok közé díszt, kirakhatjuk a virágágyást körbe kavicsokkal, Akár a beletehetjük a virágalátétbe, így nem állnak közvetlen vízben a növények. De cserepes virágainkat is díszíthetjük, ha a kaspó nagyobb, vagy szélesebb, mint a cserép, akkor a rést kitölthetjük kavicsokkal. 

Ti mire használnátok? Írjátok meg!