Így tisztítsd a szívószálas itatópoharat

res_c91740833c3e19ad1301998c5ced6daf.jpgMár a cumisüvegből is hatalmas a választék, hát még az itatópoharakból. Amikor a baba megérik, hogy elhagyja a cumisüveget, akkor jön az hogy milyen itatópoharat válasszunk. Kellemes megoldás a szilikonos változat, ami olyan mint a cumisüveg, de mégsem, mert a csőre már teljesen más kialakítású.  Aztán ott van a szívószálas üveg is. A szívószála ugyan olyan szilikon mint az itatópoharak csőre. Nagyon jó találmány, mert nem lehet szétrágni. 

unas_584045.jpgÉs itt kezdődik a gond. Az itatópoharakat elmossuk, ahogyan a cumisüveget. De a szívószálas pohárnak a szívószál részét hogyan mossuk el? Az annyira vékony, hogy semmi nem fér bele. És akkor jönnek az ötletek, hogy mit lehet tenni, ha nem akarunk havonta újat venni belőle. Persze lehet kapni hozzájuk pót szívószálat, nem kell megvenni a teljes szettet, de azért ki kell takarítani minden használat után azt, ami épp van.

43.jpgElső számú (és jelenleg egyetlen) ötlet:  fogunk egy nem használt spárga darabot, mert az természetes anyagból van és kicsit szálas és egyenetlen a felülete. Ezt a mosogatószerrel átitatjuk és belefűzzük a szívószálba. Majd ide-oda huzigálva a madzagot, ki tudjuk mosni a szívószálat. Persze lehet hogy három kéz kell hozzá, vagy az egyik végét a madzagnak odakötni valamihez, mert nem lehet egyszerre megfogni a két végét a madzagnak és a szívószálat huzigálni rajta. Ha alaposan kimostuk, és úgy ítéljük, hogy tiszta, akkor mindent mossunk el. A spárgát tegyük el, még jó lesz legközelebb is.

Ha valakinek eszébe jut egyéb módszer, nyugodtan ossza meg mindenkivel!